top of page
hoe contact opnemen met autismevriendelijk onderwijs

CONTACT

AUTISMEVRIENDELIJK

ONDERWIJS

logo autismevriendelijk onderwijs
contact autismevriendelijk onderwijs

Autisme is een best complexe ontwikkelingsstoornis. Leraren zitten soms met de handen in het haar: hoe kan ik, ook voor een kind met autisme, een goede lesgever zijn? Wat kan ik doen, hoe moet dat dan en welke impact heeft dit op de rest van de klas?

 

In onze basis- en expertiseopleidingen krijg je een helder zicht op wat er nu zo anders is aan een leerling met autisme en hoe je op een autismevriendelijke manier kan lesgeven. Je leert aan de hand van praktische voorbeelden uit de klas hoe een kind met autisme denkt, waar sterktes en noden zitten, en welke aanpassingen zinvol kunnen zijn. Op die manier kan het hele team betrokken worden: van enthousiaste beginnende leraren tot ervaren professionals met heel wat deskundigheid.

De meeste opleidingen van 'Autismevriendelijk Onderwijs' duren drie uur (tenzij anders vermeld). Dat geeft ons enerzijds voldoende tijd om de essentie van autisme uit te leggen in basisopleidingen, en anderzijds kunnen we bij vervolgopleidingen meteen tot de praktijktoepassingen komen zonder herhaling van bestaande voorkennis. Dat maakt opleidingen efficiënt voor iedereen. Liever een hele dag opleiding waarbij theoretische inzichten gekoppeld worden aan praktijktips en oefeningen? Dat kan! Verschillende thema's kunnen gecombineerd worden tot een volledige dag of uitgebreid worden met meer diepgang voor wie het zoekt. 

Onze trajecten zijn het stokpaardje van 'Autismevriendelijk Onderwijs'! In dit meerdaagse engagement stellen we in onderling overleg een programma op maat samen voor jouw (school)team, op basis voor de heersende noden en voorkennis. Ontdek op deze website al enkele voorbeeld-samenstellingen of neem contact op om de mogelijkheden te ontdekken!

E-mailadres*

Bericht*

Bedankt voor je bericht!

We nemen snel contact met je op.

Autismevriendelijk Onderwijs, CommV

Ganzenstraat 4

B-3550 Heusden-Zolder

Ondernemingsnummer 1002344055

info@autismevriendelijkonderwijs.be

bottom of page