top of page
wie is kobe vanroy autisme
logo autismevriendelijk onderwijs

WIE IS...

KOBE VANROY

Over Kobe...

 

Kobe Vanroy stond jarenlang voor de klas en is diep vanbinnen nog steeds geschiedenisleerkracht. Hij gaf les aan normaal begaafde tieners met autisme en coacht jongeren in verschillende levensdomeinen. In 2009 ging Kobe aan de slag bij het toenmalige Autisme Centraal als trainer voor opleidingen, lezingen en workshops in de ruime wereld van autisme. Hij mocht ontzettend veel leren van deskundige collega's als Peter Vermeulen, Steven Degrieck, Thomas Fondelli, Sylvie Carette en vele anderen.

 

Kobe volgde heel wat (post-graduaats)opleidingen in autisme, talentontwikkeling, positieve psychologie en oplossingsgerichte begeleiding. Doorheen de jaren specialiseerde hij zich steeds meer in autistisch denken, onderwijs, motivatie, oplossingsgericht werken en sociale cognitie. Omwille van zijn deskundigheid in deze thema's en zijn levendige manier van presenteren, is Kobe Vanroy een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. Hij leverde al verschillende bijdrages tijdens grote congressen in Vlaanderen, Nederland, Engeland, Schotland, Zweden...

Kobe Vanroy
kobe vanroy werk
logo sterkmakers in autisme

Educatief medewerker 'sterkmakers in autisme'

In 2021 gingen de verschillende partners van het samenwerkingsverband Autisme Centraal hun eigen weg. Kobe koos toen voor de Vlaamse Dienst Autisme, sindsdien bekend met de roepnaam 'sterkmakers in autisme'. Daar focust Kobe op laagdrempelige projecten en opleidingen die inclusie van mensen met autisme nastreven.  Kobe Vanroy is sinds 2011 eindredacteur van 'sterk! in autisme' , het tijdschrift van de Vlaamse Dienst Autisme.

Coördinator en docent hogeschool UCLL

Kobe is ook verbonden aan het departement Lerarenopleiding en het departement Welzijn van de hogeschool UCLL in Diepenbeek. Hij coördineert daar de postgraduaatopleiding Talentontwikkeling: investeren in sterktes van mensen waar hij studenten opleidt in verschillende visies op talent en motivatie. Als vast docent in het postgraduaat Autisme en (rand)normale begaafdheid worden thema's als onderwijs, motivatie en sensorische moeilijkheden door Kobe Vanroy vertaald naar begrijpelijke kennis en tips.

logo UCLL

 

Auteur

Naast tientallen artikels over autisme, onderwijs en motivatie voor verschillende vaktijdschriften, schreef Kobe Vanroy ook (mee) aan deze boeken:

boek wat echt werkt van kobe vanroy

Wat echt werkt bij kinderen met autisme
Peter Vermeulen & Kobe Vanroy
Pelckmans, 2023

boek boeien van kobe vanroy

Boeien! Kinderen en jongeren met autisme motiveren
Kobe Vanroy
Pica, 2023

boek autismecentraalmethodiek van kobe vanroy

Autisme centraal. Methodiek voor ouders en begeleiders
Kobe Vanroy
Acco, 2018

boek leren met autisme van kobe vanroy

Leren met autisme. Autistisch denken in de onderwijspraktijk
Kobe Vanroy
EPO, 2016

boek aap-zee-koe schrijven van kobe vanroy

Aap-zee-koe, een schrijfprogramma voor kinderen met autisme
Anke Van Acker & Kobe Vanroy
EPO, 2015

boek autisme en normale begaafdheid in het onderwijs van kobe vanroy

Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs
Peter Vermeulen, Annemie Mertens & Kobe Vanroy
Acco, 2011

Kobe is al jaren een van de vaste bloggers voor uitgeverij pica. Daar verhaalt hij over zijn ervaringen als vader van twee geweldige kinderen en als coach van jongeren met autisme. Je vindt zijn blogs hier.

bottom of page