top of page
wie is veerle vantorre autisme
logo autismevriendelijk onderwijs

WIE IS...

MAARTEN VAN DE WIEL

Over Maarten...

 

Maarten van de Wiel, gegradueerde in de orthopedagogiek, startte zijn professionele carrière in de gehandicaptenzorg. Het was vanuit dit werk dat zijn interesse in autisme groeide. Na de gehandicaptenzorg maakte Maarten de overstap naar een thuisbegeleidingsdienst gespecialiseerd in autisme. Daar coachte hij meer dan 12 jaar kinderen, jongeren en volwassenen met een autismespectrum, evenals hun netwerk. Daarnaast gaf hij regelmatig groepsbegeleidingen aan pubers/ouders en outreach-vormingen rondom diverse thema’s die betrekking hebben op autisme.  In 2023 stopte Maarten als thuisbegeleider en maakte hij de overstap naar het buitengewoon onderwijs type 9. Daar ging hij aan de slag als leerlingbegeleider. 

 

 

Maarten van de Wiel
bgImage
veerle vantorre eigen praktijk

Begeleiding in eigen praktijk

In 2014 begon Maarten als auti-coach als zelfstandige in bijberoep in twee verschillende groepspraktijken. Hier begeleidt hij zowel kinderen, jongeren en volwassenen als ouders. Gedurende de jaren specialiseerde Maarten zich steeds meer in thema's zoals stress, puberteit, rouw & verlies, hartcoherentie, enzovoort.  

Trainer-Organisator

In 2023 richtte Maarten "2thepoint" op. Met 2thepoint geeft en organiseert Maarten vormingen rondom autisme. Deze trainingen zijn gericht op zowel ouders als beroepskrachten, met als doel het begrip en de ondersteuning voor individuen in het autismespectrum te vergroten. 

logo
bottom of page