top of page
autismebelevingscircuit

AUTISMEBELEVINGSCIRCUIT

VOLGENS RECENTE INZICHTEN

logo autismevriendelijk onderwijs

Hoe kunnen we autisme beter begrijpen als we het zelf niet eerst voelen? Hoe zou het zijn om vast te lopen omdat duidelijkheid ontbreekt? Hoe zou mislukken voelen omdat teveel in een keer binnenkomt? Hoeveel frustraties zouden opwellen als je met je hoofd tegen een muur botst omdat je geen overzicht hebt? Een bult op je hoofd, dat kan je krijgen. Een gat in die muur? Misschien. Maar een blik binnenin…?

 

De tien opdrachten van het AutismeBelevingsCircuit geven je een blik in hoe leerlingen met autisme de wereld ervaren. Bij elke opdracht krijg je wat uitleg over autisme volgens de meest recente inzichten in het voorspellende brein, op een bevattelijke manier uitgelegd. Elke opdracht laat je niet alleen ervaren wat voor leerlingen met autisme dagelijkse kost is, maar spoort je ook aan om daar als leraar wat mee te doen. De tips bij elke opdracht van het AutismeBelevingsCircuit helpen je op weg naar meer autismevriendelijkheid.

 

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de originele ontwikkelaars van het AutismeBelevingsCircuit: 'sterkmakers in autisme'.

Duurtijd opleiding? drie uur, kan met een getuigenis of combinatie met ander thema uitgebreid worden tot dagopleiding of traject.

Voorkennis? geen voorkennis vereist

Aantal deelnemers? maximum 12 per sessie

bottom of page